Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 6.5Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Ekuacioni i një rrethi është x2+y2=20x^2+y^2=20. Shkruani ekuacionin e tangjentes ndaj rrethit në pikën me abshisë x=4x=-4.