Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 6.5Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Secila prej pikave të mëposhtme bën pjesë një rreth me qendër në pikën (0,0)(0, 0). Shkruani ekuacionin e secilit rreth.

  1. (1,6)(1, 6)
  2. (4,4)(4, 4)
  3. (12,23)(12, 23)
  4. (3,7)(-3, 7)
  5. (6,2)(6, -2)
  6. (4,10)(-4, 10)
  7. (5,12)(-5, -12)
  8. (1,3)(-1, -3)