Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 6.5Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruani ekuacionet e tangjenteve ndaj rrathëve të dhënë në pikat me abshisë apo me ordinatë të dhënë.

  1. x2+y2=40x^2+y^2=40 në abshisën x=6x=6
  2. x2+y2=34x^2+y^2=34 në ordinatën y=5y=5
  3. x2+y2=13x^2+y^2=13 në ordinatën y=2y=-2
  4. x2+y2=10x^2+y^2=10 në abshisën x=2x=-2
  5. x2+y2=12x^2+y^2=12 në ordinatën y=2y=2