Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 6.5Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Dy tangjente ndaj një rrethi priten në pikën (0,12)(0, -12). Këndi ndërmjet dy tangjenteve është 68°\degree. Shkruani ekuacionin e rrethit, në qoftë se qendra e tij është pika (0,0)(0, 0).