Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 6.5Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Tangjentja ndaj një rrethi me qendër (0,0)(0, 0), kalon nga pikat (11,2)(11, 2) dhe (1,8)(-1, 8). Shkruani ekuacionin e rrethit.