Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 7.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Një katror e ka brinjën 10 cm. Gjeni gjatësinë e saktë të diagonales së tij.
  2. Një katror ka diagonale me gjatësi 10 cm. Gjeni gjatësinë e saktë të brinjës së tij.