Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 7.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një shtyllë 8.6 m e lartë, mbahet nga dy kabllo nga 10 metër të gjata, siç është paraqitur në figurë. Gjeni largesën e dy skajeve të poshtme të kabllove.