Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 7.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në figurën e mëposhtme, SRSR është tangjente me rrethin e dhënë me qendër OO. Jepet SR=75SR=75 mm dhe OS=85OS=85 mm. Gjeni gjatësinë e saktë të PQPQ.