Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 7.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në rregulloren e sigurisë thuhet se raporti i dd me hh në figurën e dhënë duhet të jetë 1:4. Për një shkallë 5 metër të gjatë, gjeni dd dhe hh, të rrumbullakosur në cm më të afërt.