Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 7.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Në trekëndëshin ABCABC, jepet AB=AC=25AB=AC=25 mm dhe B=51°\angle B = 51\degree. Llogaritni BCBC.
  2. Llogaritni të gjitha këndet e trekëndëshit PQRPQR, në të cilin PQ=QR=7PQ=QR=7 cm dhe PR=4PR=4 cm.