Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 7.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Kopjoni tabelën.
  2. Përdorni trekëndëshat për të gjetur vlerat e sakta për rreshtat që u përkasin këndeve 30°30\degree, 45°45\degree dhe 60°60\degree. Aty ku është e nevojshme, përdorni numrat irracionalë.
  3. Plotësoni pjesën e mbetur të tabelës.