Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 7.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Keli shikon Kullën e Sahatit, në Tiranë. Ai mendon se gjendet rreth 100100 m larg kullës dhe se këndi ndërmjet planit horizontal dhe majës së kullës është rreth 20°20\degree.

  1. Përdorni të dhënat e përafërta të Keltit për të gjetur lartësinë e Kullës së Sahatit.
  2. Shpjegoni pse përgjigja për kërkesën a mund të mos jetë e saktë.