Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 7.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Diagonalet e një drejtkëndëshi janë dy herë më të gjata se brinjët e shkurtra të tij. Llogaritni këndin ndërmjet diagonaleve dhe brinjëve të shkurtra.