Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 7.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Figura tregon faqen e pjesës së pasme të një depoje.

  1. Gjeni këndin që formon çatia me planin horizontal.
  2. Tregoni që vlera e saktë e syprinës së kësaj faqeje është 24(21+13)24(21+\sqrt{13}) m2^2.