Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 7.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Tregoni që, për çdo kënd të ngushtë α\alpha:

  1. sinα=cos(90°α)\sin\alpha=\cos(90\degree-\alpha)
  2. sin2α+cos2α=1\sin^2\alpha+\cos^2\alpha=1
  3. tanα=sinαcosα\tan\alpha=\dfrac{\sin\alpha}{\cos\alpha}
  4. tanα×tan(90°α)=1\tan\alpha\times\tan(90\degree-\alpha)=1