Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 14

Zgjidhja e ushtrimit 14 të mësimit 7.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Kulmet e një pesëkëndëshi të rregullt, ndodhen në rrethin me rreze 5 cm. Gjeni perimetrin dhe syprinën e pesëkëndëshit.
  2. Përsëriteni kërkesën a për një tetëkëndësh të rregullt.