Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 7.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Beti është 1.6 m e gjatë. Kur ajo shikon një statujë nga 8 m larg, këndi ndërmjet planit horizontal dhe majës së statujës është 50°\degree. Beti thotë se statuja është mbi 10 metra e lartë. A ka të drejtë Beti?