Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 7.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Jepet katrori PQRSPQRS, me diagonale PR=24PR=24 cm, dhe RPQ=60°\angle RPQ=60\degree. Gjeni vlerën e saktë të syprinës së katrorit.