Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 7.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një kopsht i vogël është në formë paralelogrami. Brinjët e tij janë 4 m dhe 6 m, kurse këndi i vogël ndërmjet tyre është 45°\degree. Gjeni vlerën e saktë të syprinës së kopshtit.