Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 7.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në mënyrë që karriget me rrota të kalojnë mbi një skallare, sipër tyre duhet vendosur një plan i pjerrët. Çdo shkallë është 12 cm e lartë dhe 80 cm e gjerë. Në rregulloren e sigurisë thuhet se këndi ndërmjet planit horizontal dhe planit duhet të jetë më i vogël se 4°\degree. A është i sigurt plani i pjerrët? Argumentoni përgjigjen tuaj.