Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 7.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Gjeni tanα\tan\alpha, ku α\alpha është këndi ndërmjet drejtëzës y=2xy=2x dhe drejtimit pozitiv të boshtit OxOx.
  2. Përsëriteni kërkesën a edhe për drejtëzën y=3xy=3x.
  3. Përsëriteni kërkesën a edhe për drejtëzën y=12xy=\dfrac{1}{2}x.
  4. Çfarë vini re?