Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 7.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në katërkëndëshin PQRSPQRS, gjatësitë PQPQ, QRQR, RSRS, SPSP dhe PRPR janë përkatësisht 6 cm, 8 cm, 7 cm, 9 cm dhe 10 cm. Llogaritni:

  1. Këndet e katërkëndëshit.
  2. Gjatësinë QSQS.