Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 7.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Figura tregon një peshë të fiksuar me dy litarë në pikat XX dhe YY, të cilat gjenden në një tavan 2.5 m larg nga njëra-tjetra. Gjeni gjatësinë e secilit nga litarët.