Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 7.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Llogaritni të gjitha brinjët dhe këndet e tjera në secilin prej trekëndëshave të dhënë.

  1. A=118°\angle A=118\degree, AB=2.6AB=2.6 cm, AC=3.5AC=3.5 cm
  2. E=92°\angle E=92\degree, EF=EF= 2525 mm, DF=48DF=48 mm
  3. GH=15.2GH=15.2 km, HI=13.5HI=13.5 km, GI=9.4GI=9.4 km
  4. J=43°\angle J=43\degree, K=61°\angle K=61\degree, JK=29JK=29 m