Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 7.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në një fushë, dy pemë AA dhe BB ndodhen në largesën 300 m. Një pemë tjetër CC, ndodhet 190 m larg pemës AA. Drejtimi ACAC formon me drejtimin ABAB këndin 15°\degree. Gjeni largesën ndërmjet pemëve BB dhe CC.