Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 7.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Nga një far ndriçimi, një anije duket 6 km larg në një kurs prej 130°\degree, ndërsa një anije tjetër duket 9 km larg në një kurs prej 195°\degree. Llogaritni largesën ndërmjet anijeve.