Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 7.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Llogaritni lartësinë e konit të dhënë në figurën e mëposhtme.

  2. Përdorni trekëndëshin SPRSPR për të llogaritur SPR\angle SPR.
  3. Përdorni teoremën e kosinusit në trekëndëshin PQRPQR për të kontrolluar përgjigjen tuaj në kërkesën i.