Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 7.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në piramidën me bazë katrore të dhënë në figurë, llogaritni:

  1. lartësinë
  2. PSU\angle PSU, këndin ndërmjet një brinje anësore dhe bazës
  3. PMU\angle PMU, këndin ndërmjet një faqeje anësore dhe bazës.