Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 7.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kubi i paraqitur në figurë ka një brinjë me gjatësi 2020 cm.

  1. Llogaritni gjatësitë e mëposhtme, duke e dhënë secilin përfundim në numër irracional.
    1. QVQV
    2. PVPV
  2. Llogaritni:
    1. VQR\angle VQR (këndi ndërmjet VQVQ dhe bazës)
    2. VPR\angle VPR (këndi ndërmjet VPVP dhe bazës)