Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 7.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Për prizmin trekëndor të paraqitur në figurë, gjeni:

  1. lartësinë hh
  2. ACAC
  3. ECEC
  4. ECA\angle ECA (ndërmjet ECEC dhe bazës)
  5. EBA\angle EBA (ndërmjet BCFEBCFE dhe bazës)