Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 7.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në prizmin e dhënë në figurë, dy nga bazat janë trapezë dybrinjëshëm, ndërsa faqet e tjera janë drejtkëndësha.

 1. Përdorni trekëndëshin AQBAQB për të llogaritur:
  1. AQAQ
  2. QAB\angle QAB
  3. syprinën e AQBAQB
 2. Përdorni metoda të ndryshme për të kontrolluar përgjgjet tuaja.
 3. Llogaritni:
  1. ARAR
  2. RAC\angle RAC