Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 7.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Trupi i dhënë në figurë, përbëhet nga dy piramida me bazë katrore. Llogaritni:

  1. Gjatësitë e brinjëve anësore.
  2. Këndin ndërmjet njërës nga faqet e vogla trekëndore dhe faqes së madhe trekëndore bashkangjitur saj.