Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 7.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në figurë, kemi që PQR\angle PQR =PQS=90°=\angle PQS=90\degree. Llogaritni:

  1. RPS\angle RPS
  2. Syprinën e trekëndëshit RPSRPS.
  3. RQS\angle RQS
  4. Syprinën e trekëndëshit RQSRQS.