Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 7.4Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një shumëkëndësh i rregullt me nn-brinjë, i ka kulmet në një rreth me rreze rr. Tregoni që syprina e shumëkëndëshit jepet nga formula: S=12nr2sin(360n)S=\dfrac{1}{2}nr^2\sin(\dfrac{360}{n}).