Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 7.5A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Jepet p=3a+4b\vec{p}=3\vec{a}+4\vec{b}, q=a2b\vec{q}=\vec{a}-2\vec{b} dhe r=ba\vec{r}=\vec{b}-\vec{a}.

a) Gjeni në funksion të a\vec{a} dhe b\vec{b}:

  1. p+2q\vec{p}+2\vec{q}
  2. q+2r\vec{q}+2\vec{r}
  3. q+r\vec{q}+\vec{r}
  4. 3qp3\vec{q}-\vec{p}

b) Çfarë mund të thoni për vektorët:

  1. p+2q\vec{p}+2\vec{q} dhe q+2r\vec{q}+2\vec{r}?
  2. q+r\vec{q}+\vec{r} dhe 3qp3\vec{q}-\vec{p}?