Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 7.5A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Jepen vektorët a=(24)\vec{a}=\dbinom{-2}{4}, b=(31)\vec{b}=\dbinom{3}{-1} dhe c=(02)\vec{c}=\dbinom{0}{-2}. Llogaritni:

  1. a+b+c\vec{a}+\vec{b}+\vec{c}
  2. 2a+b2\vec{a}+\vec{b}
  3. abc\vec{a}-\vec{b}-\vec{c}
  4. b3c\vec{b}-3\vec{c}
  5. 2a+3b2\vec{a}+3\vec{b}
  6. 3b+12a12c3\vec{b}+\dfrac{1}{2}\vec{a}-\dfrac{1}{2}\vec{c}