Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 7.5A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni koordinatat e panjohura aa, bb dhe cc të vektorëve të mëposhtëm, në qoftë se vektorët e secilit çift janë paralelë ndërmjet tyre.

  1. (a3)\dbinom{a}{3} (2015)\dbinom{20}{15}
  2. (4b)\dbinom{-4}{b} (13)\dbinom{-1}{3}
  3. (c2)\dbinom{c}{2} (126)\dbinom{12}{-6}