Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 7.5A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në secilin nga rastet e mëposhtme, gjeni xx dhe yy.

  1. (xy)+(13)=(62)\dbinom{x}{y}+\dbinom{1}{3}=\dbinom{6}{2}
  2. (xy)(25)=(84)\dbinom{x}{y}-\dbinom{2}{5}=\dbinom{8}{4}
  3. x(32)+y(15)=(113)x\dbinom{3}{2}+y\dbinom{1}{5}=\dbinom{11}{3}
  4. x(43)y(32)=(613)x\dbinom{4}{3}-y\dbinom{3}{-2}=\dbinom{6}{13}