Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 7.5Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në trekëndëshin OABOAB, jepen OA\overrightarrow{OA} =a=\vec{a} dhe OB=b\overrightarrow{OB}=\vec{b}. MM është mesi i OAOA dhe NN është mesi i OBOB.

  1. Shkruani vektorët e mëposhtëm në funksion të vektorëve a\vec{a} dhe b\vec{b} : ON\overrightarrow{ON}, MO\overrightarrow{MO}, MN\overrightarrow{MN}, AB\overrightarrow{AB}.
  2. Shkruani dy pohime rreth MNMN dhe ABAB.