Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 7.5Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Nga të dhënat në figurë:

  1. Shprehni vektorin PQ\overrightarrow{PQ} në funksion të vektorëve a\vec{a} dhe b\vec{b}.
  2. Tregoni që vektori PQRSPQRS është një trapez.