Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 7.5Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Pika P(2,3)P(2, 3) zhvendoset paralelisht disa herë, sipas vektorëve të dhënë (41)\dbinom{4}{1}, (52)\dbinom{5}{-2}, (67)\dbinom{-6}{7}, (35)\dbinom{-3}{-5}.

  1. Gjeni pozicionin përfundimtar të pikës PP.
  2. Përshkruani shndërrimin e përgjithshëm.