Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 7.5Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në trekëndëshin OABOAB, jepet OA=a\overrightarrow{OA}=\vec{a} dhe OB=b\overrightarrow{OB}=\vec{b}. PP është një pikë në OAOA, e tillë që OP:PA=3:1OP:PA=3:1. MM është mesi i OBOB dhe NN është mesi i PBPB.

a) Shkruani vektorët e mëposhtëm në funksion të vektorëve a\vec{a} dhe b\vec{b}.

  1. OP\overrightarrow{OP}
  2. BP\overrightarrow{BP}
  3. MN\overrightarrow{MN}

b) Përshkruani varësinë ndërmjet segmenteve MNMN dhe OAOA.