Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 8.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Përshkruani sipas vetisë karakteristike, bashkësitë e mëposhtme.

  1. {1, 2, 5, 10}
  2. {2, 4, 6, 8, 10, 12...}
  3. {a, e, ë, i, o, u, y}
  4. {11, 12, 21, 22}
  5. {5 lekë, 10 lekë, 20 lekë, 50 lekë, 100 lekë}
  6. {3, 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30}