Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 8.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Jepen bashkësitë: A = {numrat çift}, B = {numrat tek}, C = {shumëfishat e numrit 5}, D = {numrat e thjeshtë}, E = {shumëfishat e numrit 3}, F = {numrat katrorë të plotë} dhe G = {pjesëtuesit e numrit 36} Për çiftet e bashkësive të dhëna, kontrolloni nëse kanë ndonjë element të përbashkët. Nëse po, renditni ato.

  1. A, C
  2. A, D
  3. F, G
  4. E, F
  5. A, B
  6. C, G
  7. D, F
  8. D, E
  9. D, E dhe F