Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 8.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në diagramin e mëposhtëm të Venit, paraqitet informacioni për llojin e sportit që luajnë 25 nxënës në orën e edukimit fizik.

a) Sa nxënës:

  1. Janë në prerjen e "Pingpongut" dhe "Tenisit"?
  2. Luajnë pingpong?
  3. Nuk luajnë tenis?
  4. Janë në bashkimin e "Pingpongut" dhe "Tenisit"?

b) Përshkruani me fjalë zonën e ngjyrosur.

c) Ç'pjesë e nxënësve luajnë vetëm njërën prej lodrave?