Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 8.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një kompani sigurimi anketon 50 klientë. Në bazë të kontratës që kanë, klientët klasifikohen në: M = {Sigurimi i makinës} dhe Sh = {Sigurimi i shtëpisë}. Përfundimet jepen në diagramin e Venit.

a) Një klient zgjidhet rastësisht. Gjeni:

  1. P(M)P(M)
  2. P(Sh)P(Sh')
  3. P(MSh)P(M\cap Sh)
  4. P(MSh)P(M\cup Sh)

b) Sa klientë kanë sigurim shtëpie, por jo sigurim makine?