Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 8.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Elsa ndan një grup objektësh në bashkësitë A dhe B. Ajo vizaton diagramin e Venit për të treguar përfundimet e saj.

  1. Nëse bashkësitë A dhe B kanë prerje boshe, gjeni vlerën e xx.
  2. Nëse x=8x=8, çfarë mund të thuhet për bashkësitë A dhe B?