Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 8.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në klasën e 11B të shkollës Naim Frashëri janë 27 nxënës. Prej tyre, 17 luajnë tenis, 11 luajnë basketboll dhe 2 nuk luajnë asnjë lojë. Sa nxënës i luajnë të dyja lojërat?