Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 8.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një grup nxënësish luajtën bilardo dhe pingpong. Një lojë bilardo kushton 500 lekë. Një lojë pingpong kushton 200 lekë. U arkëtuan 9400 lekë. Nëntë nxënës lozën vetëm bilardo dhe gjashtë nxënës lozën vetëm pingpong. Sa nxënës lozën edhe bilardo edhe pingpong?