Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 8.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në pohimet e mëposhtme dalloni ato që janë të vërteta (V) dhe ato që janë të gabuara (G).

  1. Shuma e dy numrave natyrorë është numër natyror.
  2. Ndryshesa e dy numrave natyrorë është numër natyror.
  3. Prodhimi i dy numrave të plotë është numër natyror.
  4. Shuma e dy numrave racionalë është numër racional.
  5. Raporti i dy numrave natyrorë është numër racional.
  6. Rrënja katrore e një numri të plotë është numër irracional.